Під час першого з початку року засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради розглянули понад два десятка важливих питань для громади

Звичайно, особливий резонанс в місті викличе рішення виконкому про прийняття на баланс міського комунального підприємства по утриманню нежитлових приміщень комунальної власності орендованого цілісного майнового комплексу кінотеатру «Сілістра» (вул. Свободи, 1А), що має повернутися з оренди. Його орендувало ТОВ «Браво», але тривала судова тяганина між містом та представниками «Браво», начебто завершилася тим, що товариство має праву на якусь частку у комплексі, втім, міська рада не погоджується з таким рішенням судів і планує приміщення повернути громаді повністю.  

Декілька питань з порядку денного розглядатимуться депутатами на сесії міської ради. Зокрема, член виконавчого комітету, заступник міського голови Микола Ваврищук вніс пропозицію, яку розглянуть депутати, щодо припинення шляхом ліквідації департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Хмельницької міської ради та перейменування управлінь, які є у складі департаменту, а тепер будуть самостійними структурними підрозділами міської ради.

Також на сесії планується затвердити і Положення про самоврядний контроль за використанням та охороною земель Хмельницької міської територіальної громади.  Положення визначатиме порядок здійснення самоврядного контролю за використанням та охороною земель з метою запобігання порушенням земельного законодавства, та своєчасне їх виявлення і усунення, на соснові цього документу будуть більш раціонально використовуватись землі комунальної власності, аби своєчасно надходила в бюджет плата за землю.

У зв’язку із створенням Хмельницької міської територіальної громади (доєднання до міста Хмельницького 24-х навколишніх сіл) депутати на сесії мають розглянути пропозицію про надання згоди на безплатну передачу із спільної власності територіальних громад сіл, селищ Хмельницького району у комунальну власність Хмельницької міської територіальної громади майна та інших товарно-матеріальних цінностей підрозділів первинної медико-санітарної допомоги (будівлі, приміщення, медичне обладнання). Виконавчий комітет також вирішив внести на розгляд сесії питання щодо проведення конкурсу з визначення виконавця послуг з вивезення побутових відходів на території Хмельницької міської територіальної громади.

Низка розглянутих членами виконавчого комітету рішень стосувалася змін у складі різних профільних комісій через створення Хмельницької міської територіальної громади, всього розглянуто 22 питання порядку денного.