Державна екологічна інспекція здійснює контроль якості автомобільних бензинів, дизельного палива, результати перевірок виявили численні порушення в минулому році

Здійснюючи ринковий нагляд за якістю нафтопродуктів у 2020 році Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області проведено чотирнадцять перевірок різних характеристик нафтової продукції представленої на автозаправних станціях. Зокрема, проведено контроль якості таких найменувань пального: ДП-З-Евро5-В0, А-92-Євро5-Е5, А-95-Євро5-Е5, ДП-Л-Євро5-В0.

За результатами перевірок прийнято тридцять чотири рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів, з них чотирнадцять про формальну невідповідність, та двадцять - про обмеження надання продукції на ринку. Зафіксовано один випадок не допуску посадових осіб, які здійснюють ринковий нагляд до проведення перевірки. Загальна сума накладених штрафних санкцій складає - 1086300 грн., з яких добровільно сплачено до Державного бюджету України лише 15300 грн.

На даний час шість справ, передано до юридичного сектору Інспекції з метою стягнення штрафних санкцій у судовому порядку на загальну суму 1071000 грн.

Ринковий нагляд за якістю нафтопродуктів здійснюється згідно з постановою КМУ від 28.12.2016, відповідно до якої саме Державна екологічна інспекція здійснює контроль якості автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палива у Хмельницькій області.