У Старокостянтинівському районі орендна плата за використання 10 гектарів землі збільшилася майже у 8 разів, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури.

Наразі органи прокуратури працюють над збільшенням надходжень коштів до бюджету та законністю у сфері земельних відносин.
У серпні 2007 року місцева районна державна адміністрація надала в оренду ділянку землі на території Староконстянтинівського району, площею 10 гектарів, одному з фермерських господарств. Як з'ясувалося, підставою для звернення до місцевої прокуратури стало суттєве зниження розміру орендної плати земельної ділянки. Орендар оплачував послугу зі значним розбігом коштів від вимог чинного законодавства, через що територіальна громада не отримувала належну суму.
Орендар відмовився від зміни орендної плати відповідно до вимог законодавства, тому місцева прокуратура вирішує порушення у судовому порядку.
Господарський суд Хмельницької області прийняв рішення про корегування договору оренди земельної ділянки. За повідомленням Мирослава Попадюка, першого заступника керівника місцевої прокуратури, орендна плата збільшиться майже у 8 разів.