27-28 лютого збірна Хмельниччини взяла участь в чемпіонаті України серед юніорів і якщо в загальному заліку команда опинилась «в середині», то визначні власні досягнення є.

Чемпіонат приймав Сумський державний університет, саме на його манежі змагались понад чотириста спортсменів з усіх регіонів країни, окрім  Закарпатської області. Це атлети 2002 року народження й молодші, нашу область представляли 10 юних спортсменів, більшість з яких покращили особисті досягнення на чемпіонаті.  

Другий рік поспіль поза конкуренцією в бігу на 3000 м із результатом 8 хв 52,03 сек залишається кам’янчанин Андрій Атаманюк. Наступним за ним фінішував хмельничанин  Назар Даньков (8 хв 57,75 сек), котрий днем раніше  завершив біг на 2000 м з перешкодами (6 хв 10,25 сек) – шостим.

9-ті місця в особистому заліку посіли: Ірина Шершал у бігу на 400 м (59,49 сек) та Єлизавета Швець в стрибках у висоту (1,55 м).

Та найчастіше  довелося змагатись наймолодшій учасниці нашої команди Олександрі Чернусі, 2004 р.н. Спочатку вона з третім результатом (5,60 м) кваліфікувалася в стрибках у довжину і увійшла до фіналу, де з особистим рекордом (5,80 м) зайняла 4 місце. Під час змагань у потрійному стрибку в найкращій спробі Олександра приземлилась на позначці 12,84 м, забезпечивши собі не лише першість, але й виконання одразу трьох нормативів - кандидата в майстри спорту та кваліфікацій для участі в юніорському (липень) та юнацькому (серпень) чемпіонатах Європи 2021 року. Крім того, в складі збірних команд України вказаних вікових груп, матиме змогу брати участь в інших міжнародних стартах. Свої виступи Чернуха завершила естафетним бігом 4 х 200м, коли разом з Іриною Шершал, Єлизаветою Швець (усі кам’янчанки) та хмельничанкою Вікторією Бабак стали шостими (1 хв 49,06 сек). Вже 6-8 лютого Олександра знову змагатиметься в Сумах, щоб не лише захистити своє минулорічне чемпіонство в потрійному стрибку, але й поборотись за призові місця ще й в стрибках у довжину на юнацькому чемпіонаті України.

 У підсумку збірна Хмельницької області посіла 12 місце. Особливої подяки заслуговують тренери медалістів: кам’янчани Олег Вергуш, Василь Ліщук та хмельничанин Іван Чорний.