В поточному році на реалізацію нових проєктів «Великого будівництва» планують виділити 9 мільярдів гривень, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Серед об’єктів, що включені у програму: 95 шкіл, 70 садочків, 80 спортивних об’єктів, 200 амбулаторій, 35 лікарень та 20 культурних об’єктів. На їх реалізацію планують спрямувати 9 мільярдів гривень.
Міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив, що за найближчі кілька років усі школи, що включені до програми, будуть обладнані інтерактивними дошками, сучасними класами хімії, фізики та біології з новітнім устаткуванням. Поза цим, для кожної української дитини повинно бути місце в садочках.
У кожній громаді повинні з’явитися медичні амбулаторії, а довгострокові інвестиції сприятимуть відновленню опорних лікарень та реконструкції дитячих, дорослих та спеціалізованих обласних лікарень.
Також, у громадах, де проживає менше 20 тисяч населення, повинно бути спортивне поле зі штучним покриттям, а в яких більше 20 тисяч жителів – стадіон з професійним покриттям та біговими доріжками.
Крім того, у кожній громаді повинен бути Центр безпеки, сучасний центр культури та центр надання адміністративних послуг.