Заступник голови ОДА Володимир Юр’єв: «Наше основне завдання – привести ці заклади до належної реєстрації».

В стінах Хмельницької обласної державної адміністрації відбулося чергове засідання робочої групи з питань діяльності соціальних закладів недержавної форми власності, з питання виявлення та перевірок надавачів соціальних послуг недержавного сектору, група створена за дорученням голови ОДА Сергія Гамалія.

У ході засідання заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв та його учасники підбили підсумки роботи, проведеної протягом минулого тижня. Загалом члени групи відмітили позитивні зрушення в діяльності приватних закладів області, що зайняті в сфері надання допомоги літнім людям, алко- та наркозалежним, матерям з дітьми.

Наразі фахівці відвідали практично усі такі заклади, оглянули їх приміщення та оцінили умови перебування підопічних. За результатами таких оглядів керівники закладів отримали перелік заходів, які мають бути першочергово здійснені, аби убезпечити їх мешканців від надзвичайних ситуацій та зберегти їх здоров’я. Особливу увагу звертали на протипожежні заходи, адже саме недотримання правил протипожежної безпеки нещодавно призвело до загибелі підопічних в харківському пансіонаті для людей похилого віку.

Керівники закладів також отримали рекомендації щодо облаштування приміщень з урахуванням вимог доступності для людей з особливими потребами, обладнання кухонь та дотримання санітарних норм при роботі з харчовими продуктами, вимог безпеки в закладах у зв’язку з пандемією COVID-19, тощо.

Також триває робота з надання консультаційної допомоги щодо приведення установчих документів закладів до вимог діючого законодавства.

Члени робочої групи зауважили, що у більшості закладів розпочали роботу над виявленими недоліками. Володимир Юр’єв доручив взяти на контроль це питання та надати керівникам закладів всебічне сприяння у цьому.

“Наразі наше основне завдання – привести ці заклади до реєстрації. Маємо допомогти керівникам недержавних соціальних закладів підготуватися до процедури включення до Реєстру надавачів та отримувачів соціальних послуг, аби вони відповідали усім встановленим критеріям,” – зазначив Володимир Юр’єв, заслухавши інформацію членів робочої групи.