На базі Хмельницької міської лікарні з’явилася можливість отримати ще один вид діагностики сучасним методом

Раніше, щоб отримати обстеження ЕРХПГ (ендоскопічна ретроградна холангіопанкреатографія), хмельничани їхали до Львова. Тепер отримати сучасну діагностику можна в Хмельницькій міській лікарні.

Це діагностичний метод обстеження жовчних проток і протоки підшлункової залози. Процедура включає в собі дві методики: ендоскопічну та рентгенологічну. Для доступу до жовчних шляхів та протоків підшлункової залози використовують ендоскоп. Ендоскоп вводиться в стравохід, шлунок та дванадцятипалу кишку. При цьому жодного дискомфорту та болю пацієнт не відчуває.

На сьогодні в міській лікарні є можливості та обладнання для виконання цієї сучасної методики. Висококваліфікований лікар та персонал швидко та професійно допоможуть в цьому кожному, хто потребує. Діагностика проводиться на базі ендоскопічного відділення міської лікарні.

ЕРХПГ - процедура, що дозволяє уникнути відкритого оперативного втручання та видалити камінці жовчних протоків без жодного розрізу, тож кожен пацієнт у день маніпуляції, чи через добу, може бути виписаним зі стаціонару.