За крадіжку техніки Шепетівським міськрайонним судом зловмиснику призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області ухвалено вирок, яким жителя Шепетівського району визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 185 (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у житло) Кримінального кодексу України та призначено йому покарання із застосуванням ст. 69 КК України у виді позбавлення волі на строк 1 рік 6 місяців. При цьому запобіжний захід, попередньо обраний ухвалою слідчого судді від 01.02.2021 року, у вигляді тримання під вартою  продовжили на 60 днів – по 2 травня 2021 року включно. 

Також з обвинуваченого присуджено до стягнення на користь держави витрати на залучення експертів в сумі 5720,05 грн.

У вироку суду зазначається, що 24 січня 2021 року обвинувачений, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, приїхав на кінній підводі до будинку в смт. Гриців Шепетівського району, достовірно знаючи, що його власники тривалий час у ньому не проживають. Розбив вікно і через нього проник до будинку, звідки умисно викрав велосипед марки «ARDIS», два телевізори марки «Samsung», два DVD-плеєри марки «Samsung» та «ВВК», завдавши власниці будинку майнової шкоди на загальну суму 6880,66 грн.   

Після цього обвинувачений почергово виніс вищевказане майно з будинку та залишив два DVD-плеєри та один телевізор поблизу сходів будинку, велосипед та інший телевізор чоловік помістив на віз кінної підводи, на якому приїхав, та відвіз до свого місця проживання і все там заховав.

Допитаний по суті пред’явленого обвинувачення чоловік свою вину у вчиненні злочину визнав. Завдані  потерпілій збитки відшкодовано його рідними.  

Втім, за повідомленням прес-служби суду, вирок законної сили не набрав і може бути оскаржений до Хмельницького апеляційного суду.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.