600 літрів доброго пива зберігали на дні океану

Три пивоварні, розташовані в Аргентині, були шоковані після того, як бочки з пивом, загальною ємністю 600 літрів, були вкрадені з дна океану, де вони витримувалися протягом декількох місяців. Про це повідомляє УНН з посиланням на The Drinks Business.

Пивоварні Heller, La Paloma і Baum разом зі школою підводного плавання Thalassa об'єдналися для реалізації проекту по витримці пива під водою.

Закріплені у клітках бочки з пивом занурили на 20 метрів під воду в листопаді минулого року, коли отримали дозвіл розмістити їх на затонулому кораблі радянської епохи "Коронометер", покинутому в портовому місті ще в 1991 році, за три милі від узбережжя.

Однак, коли Thalassa спробувала дістати бочки минулого тижня, то виявили, що пиво зникло. Пивоварні вже повідомили про це й прикрий інцидент місцевій владі.

"Це був дуже пізнавальний проект: ми знали, що витримка пива під водою здійснюється в інших частинах світу, але ніколи раніше цього не робили тут і так глибоко. Ми втратили гроші, але найбільше нас турбує те, що цей проект мав і сентиментальну цінність, тож вони позбавили нас можливості вчитися на цьому", - шкодує власник пивоварні Baum Хуан Пабло Вінсент.

Всі доходи від продажу цього пива мали передати музею природознавства. Також існувала домовленість, яка дозволила б студентам аналізувати результати підводного експерименту.

Виробники алкоголю в усьому світі прагнуть надати своїм товарам якусь ексклюзивність і незвичність різними шляхами, в тому числі і підводною витримкою. Як пояснюють експерти вітчизняного алкогольного ринку, так борються за прихильність споживачів і намагаються їх дивувати.