У Кам’янець-Подільській міській територіальній громаді в рамках національної акції «За чисте довкілля» триває місячник благоустрою «Весняна толока».

Як розповіла прес-секретар міської ради Тетяна Дика, заходу передувало відповідне розпорядження міського голови Михайла Посітка, згідно з яким було утворено робочу групу, котра здійснює організацію та контроль за проведенням акції. До неї увійшли керівники структурних підрозділів міської ради, кожен із яких відповідає за свій напрямок. Скажімо, управління освіти і науки та управління охорони здоров’я – за школи, дитячі садочки, медичні заклади, департамент гуманітарної політики – мистецькі установи, архітектура – будівельні майданчики, муніципальна інспекція – суб’єкти господарювання.
Посадовець зазначила, що до кінця квітня заплановано прибрати каньйон річки Смотрич, лісопарк від вулиці Гунської до ботанічного саду, сквери Покровський на Руських фільварках, Васильєва, Молодіжний, «Гунські криниці», парки Героїв Євромайдану і Танкістів, Вітряну і Польську брами, дитячі і спортивні майданчики, двори, вулиці, зони відпочинку. Під час толоки будуть упорядковані клумби, кладовища і меморіальні комплекси, відремонтовані об’єкти благоустрою, здійснено прибордюрну очистку доріг, висаджено сотні дерев та кущів.