Легкоатлети Хмельниччини – переможці командного чемпіонату України з кросу

В кінці березня у Рівному приймали командний чемпіонат України з легкоатлетичного кросу. Участь у змаганнях брали атлети 5 вікових категорій – від юнаків і до дорослих, які на кілометровій ґрунтовій трасі долали різні дистанції.

Збірна Хмельницької області традиційно на таких змаганнях перебуває серед претендентів на призові місця. Цього разу представники нашого краю у гострій конкуренції з господарями вибороли  чемпіонство, за що й отримали кубок І ступеня та позитивні емоції від перемоги. Як повідомляють в обласній адміністрації, у підсумку перша п’ятірка в рамках командного заліку серед 23 регіонів має такі позиції:

1.Хмельницька область – 226 очок;
2. Рівненська область – 229 очок;
3. м. Київ – 243 очки;
4.Волинська область – 271 очко;
5. Вінницька область – 273 очки.

Найбільший внесок в командний успіх зробили наші спортсмени, що увійшли до чільної десятки в індивідуальному заліку. Так, кам’янчанин Андрій Атаманюк та хмельничанин Назар Даньков посіли 1 і 2 місця відповідно серед юніорів на дистанції 4 км. Хмельничанин Владислав Мартинюк (2 місце у віковій категорії серед молоді (U23), який, подолавши 8 км поступився лише киянину Василю Сабуняку (обоє долучились до легкої атлетики у Полонській ДЮСШ в групі тренера Лідії Івчук). Полончанка Юлія Фіщук третьою фінішувала на 2 кілометровій дистанції серед дівчат (U18), 9 місце посіла у тому ж забігу хмельничанка Вікторія Данькова, хмельничанка Анастасія Гавришко – 5-а на 1-кілометровій дистанції серед дівчат молодшої групи (U16).

В змішаній естафеті 4х1 км за участю спортсменів юнацької та юніорської вікових груп наша команда виборола 4 місце.

До цього старту спортсменів нашої команди готували тренери: Іван Чорний, Олена Лещенко, Антоніна Юрковська з Хмельницького, полончанка Лідія Івчук, нетішинець Олександр Краснов та кам’янчанин Василь Ліщук.

Особливої поваги заслуговує Іван Чорний, котрий є прикладом для своїх вихованців, адже зумів завершити 8-кілометрову дистанцію 6-им серед чоловіків, виконавши норматив кандидата в майстри спорту.

Бажаємо легкоатлетам області примножити власні здобутки в літньому сезоні після вдалого старту!