Винуватець ДТП хотів пом’якшити і цей вирок

Дорожньо-транспортна пригода сталась ще у липні 2016 року в місті Деражня, водій мотоцикла «KAWASAKI ZZR» –  мешканець містечка Бар Вінницької області, перевищивши допустиму швидкість дорожнього руху в межах населеного пункту, не впорався з керуванням та допустив зіткнення зі скутером «HONDA». Внаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди водій скутера загинув на місці події, а його пасажир від отриманих травм помер у районній лікарні.

Віньковецький районний суд, засудив мотоцикліста, призначивши йому покарання у виді 7 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки 6 місяців. Але сторона захисту подала апеляційну скаргу на вирок районного суду. Під час судового розгляду обвинувачений свою вину не визнав, та свідки події підтвердили, що винуватець трагедії ще до цієї дорожньо-транспортної пригоди  зухвало ставився до додержання швидкісного режиму під час керування своїм транспортним засобом.

Втім, як повідомив начальник  відділу обласної прокуратури Олексій Луговий, під час розгляду апеляції, завдяки принциповій позиції прокуратури його доводи відхилено.  На підставі зібраних та наданих до суду доказів стороною обвинувачення повністю доведено винуватість особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286  Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху та експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель двох осіб). Вирок місцевого суду набрав законної сили, винуватець трагедії відбуватиме призначене покарання.