Триває будівництво навчально-виховного комплексу на вулиці Залізняка, 32, його мають завершити у 2021 році.

Зводиться школа неподалік дитячого садочку «Кобзарик», замовник цього об’єкту Управління капітального будівництва Департаменту архітектури, а проектувальник ПВКП «Буд-Контур». Триповерхова будівля змінюється щодня нині тут утеплюють фасад, у середині облаштовують опалення, вентиляцію, облаштовують електричні мережі, компанія-підрядник планує з 10-го квітня розпочати «чистові» роботи у приміщенні, шпаклівку стін, стель, мають встановлювати ліфти, скоро повинні зайнятись і благоустроєм території. Тут будуть майданчики для волейболу, баскетболу, паркомісця для автомобілів.

– З 5 січня ми відновили активні роботи і рухаємося доволі швидкими темпами. – Розповідає Хмельницький міський голова, – виділили з бюджету ще 30 мільйонів гривень. Зараз працюємо всередині приміщення і утеплюємо фасад. Через тиждень-два починаємо благоустрій навколишньої території, спортмайданчиків, стадіону, висадку зелених насаджень.

До кінця 2021 року школу завершимо повністю! 20 млн грн очікуємо отримати з обласного бюджету після сесії облради, також на початку червня додамо ще 60 млн грн. Плануємо, що тут буде навчатися 750 учнів. Це 1-4 класи. Окрім того, зараз проектуємо, а в 2022 році розпочнемо будувати ліцей на вулиці Січових Стрільців для 5-11 класів розрахований на 1500 учнів. Зараз оголошено всеукраїнський конкурс на  проект цього навчального закладу. Тож сподіваємося, що цих же дітей із початкової школи зможемо «забрати» в середню школу вже у те нове приміщення. – підсумував  Олександр Симчишин.

Будівництво школи розпочали у 2018 році, але рік часу втратили через необхідність коригувати проект під нові державні будівельні норми, проходити ще раз державну експертизу і новий тендер. Пауза у будівництві була взята через те, що необхідно було внести до проекту, через зміни у Законі, який зараз вимагає дотримання нових норм щодо турботи про дітей з інвалідністю. Крім комп’ютерного забезпечення, школа буде мати і сучасне устаткування на кухні таке, що у місті з подібним забезпеченням шкіл не має. Загальна ж вартість школи понад 180 млн грн.