Сьогодні поліцейські Кам’янеччини спільно з чернівецьким рибоохоронним патрулем на Дністрі виявили браконьєрів, які займались виловом червонокнижної риби

У порушників вилучили рибу, човен та знаряддя лову. За попередніми підрахунками, сума збитків сягає 1 700 000 гривень.  Під час нічного відпрацювання річки Дністер на межі Хмельницької та Чернівецької областей працівники відділення поліції № 1 Кам’янець-Подільського районного управління поліції ГУНП в Хмельницькій області спільно з працівниками Чернівецького рибоохоронного патруля в адміністративних межах села Непоротове Дністровського району Чернівецької області виявили двох жителів села Міхалкове Чернівецької області, які на човні за допомогою сітки незаконно наловили риби, а саме: 27 лящів та судаків, а також 166 вирезубів, які занесені до Червоної книги України.  

З місця події вилучено рибу, човен та знаряддя для лову риби (сітки).  

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області щоразу нагадувала, що в період нересту забороняється не тільки організація змагань з рибальства, а й пересування всіх плавучих засобів на ділянках, оголошених органами рибоохорони нерестовищами, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних ресурсів. Також заборонено лов раків у нерестовий період, під час линьки і виношування ікри, а також у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволено лише любительське рибальство на спеціально визначених ділянках водойм з однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега.

Тож за повідомленням сектору комунікації поліції Хмельницької області, правоохоронці ще працюють на місці події та встановлюють всі обставини порушення вимог природоохоронного законодавства.