Старокостянтинівські рятувальники погасили суху траву, що загорілась на відкритій території і не допустили поширення полум'я на житловий сектор

Подія сталася на відкритій ділянці городів провулку Польовий 18  на околиці Старокостянтинова. До місця події негайно направили чергове відділення 19 Державної пожежно-рятувальної частини. На момент прибуття рятувальників полум’я охопило близько 1700 кв. м території, що створило загрозу розповсюдження вогню на житловий сектор.

Завдяки оперативності надзвичайників, пожежу вдалося ліквідувати, не давши вогню дістатися до житлових будівель.

Як запевняють Старокостянтинівському сектоір ГУ ДСНС України у Хмельницькій області, ймовірна причина пожежі – потрапляння малокалорійного джерела запалювання на горючі матеріали.

 У Полонному також ліквідували загоряння сухостою, суха трава горіла на вул. Кам'яна. За викликом направили відділення 17 державної пожежно-рятувальної частини. На місці з’ясували, що горить суха рослинність на площі 900 кв. м. Рятувальникам вдалося швидко приборкати пожежу та не допустили розповсюдження вогню на поруч розташовані приватні оселі громадян.

Всього, за повідомленням Головного управління ДСНС України у Хмельницькій області, за минулу добу на Хмельниччині з різних причин виникло 17 загорянь сухої рослинності на площі близько 2,5 га

Лише в обласному центрі вогнеборці ліквідували 6 таких загорянь. Окрім вищенаведеного, трава горіла у колишніх Деражнянському, Городоцькому, та у Кам’янець-Подільському районах.

У ліквідації пожеж брали участь 57 чоловік з особового складу гарнізону та 19 одиниць пожежно-рятувальної техніки, постраждалих на щастя не має.