У Хмельницькому поліцейські затримали рецидивіста, який пів року тому до смерті побив свого знайомого

9 листопада 2020 року тіло невідомого чоловіка з тілесними ушкодженнями виявив у лісосмузі між селами Стуфчинці та Шпиченці чоловік, який приїхав по гриби, про таку знахідку він одразу повідомив поліцію.

Як зазначають в секторі комунікації поліції Хмельницької області, правоохоронці того ж дня встановили особу потерпілого — ним виявився 54-річний житель обласного центру. 

Над розкриттям злочину працювали слідчі слідчого управління ГУНП в Хмельницькій області спільно з колегами із управління карного розшуку та Хмельницького райуправління поліції. 

Завдяки цілому ряду вжитих оперативно-розшукових заходів поліцейським вдалося вийти на слід 38-річного хмельничанина, у котрого, як з’ясувалося пізніше, були давні неприязні стосунки з потерпілим.

Зловмиснику слідчі вже оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що призвело до смерті потерпілого) Кримінального кодексу України. Сьогодні Хмельницький міськрайонний суд взяв підозрюваного під варту.

 Затриманий нападник раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, а останній раз — за зґвалтування неповнолітньої.

Правоохоронці дослідили, що 8 листопада минулого року він приїхав до потерпілого, аби з’ясувати стосунки. Та простою розмовою все не закінчилось. Рецидивіст посадив чоловіка в авто, вивіз у лісосмугу і сильно побив, від чого той помер на місці.

Після скоєння злочину, підозрюваний одразу продав транспортний засіб, а сам тривалий час переховувався. 

Сьогодні правоохоронці затримали зловмисника. Йому оголосили про підозру за ч. 2 ст. 121 ККУ, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі. На період досудового розслідування суд взяв затриманого під варту.