21 пожежу сухостою на площі більш ніж 15 га минулої доби ліквідували вогнеборці Хмельниччини

Загалом на території області за минулу добу виникло 32 пожежі різного характеру, але 21 — в екосистемах.

Як повідомляють у Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Хмельницькій області, впродовж 12 квітня суха трава горіла в Білогірському, Волочиському, Городоцькому, Деражнянському, Ізяславському, Кам’янець-Подільському, Красилівському, Летичівському, Славутському, Теофіпольському, Хмельницькому, Шепетівському районах області, а також на території міст Ізяслав та Шепетівка.

У підсумку вигоріло понад 15 га сухої трави. Пожежі на відкритій території ліквідовано зусиллями бійців Державних пожежно-рятувальних частин, в окремих випадках використовувалась спеціальна пожежна техніка. До гасіння також залучались місцева пожежна команда села Залужжя та команда добровільної пожежної дружини села Підлісний Мукарів.

Окрім сухостою, горіли й приватні житлові будинки в обласному центрі на Проспекті Миру та в селі Гусятин Чемеровецького району. Пожежі оперативно ліквідовані підрозділами 37 ДПРЧ та 30 ДПРП із залученням МПК села Гусятин.

Також учора виникло 9 пожеж у приватних господарських будівлях, з яких 3 — у Кам’янець-Подільському, 1 — в Дунаєвецькому, 1 — у Хмельницькому, 1 — у Славутському районах області, 2 пожежі — у м. Полонне та в селі Лисиче поблизу міста Нетішин.

На щастя, внаслідок пожеж постраждалих не має.