На Хмельниччині викрито схему збуту наркотичних засобів до виправної колонії

За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчими Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області спільно зі співробітниками управління стратегічних розслідувань задокументовано злочинну схему збуту наркотичних засобів в одну із установ виконання покарань.  

Як повідомляє пресслужба Хмельницької обласної прокуратури, Слідством з’ясовано, що 34-річний організатор цієї схеми встановив злочинний вплив у виправній колонії та залучив ще двох посібників з числа засуджених для постачання наркотиків на територію установи. Співорганізатори не тільки розподіляли отримані від злочинної діяльності кошти, а й координували так званий «злодійський общак», поширюючи свій авторитет на інших утриманців колонії. 

До «комерційної» діяльності залучили ще п’ятьох виконавців з кримінальним минулим, які «відповідали» за придбання наркотичних засобів та психотропних речовин, передусім, так званої «ширки», макової соломки, канабісу, амфетаміну, а також доставляли їх у колонію.

Фігурантам «наркотичного ланцюжку» повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 255 – 1, ч. 2 ст. 307 КК України, санкції яких передбачають покарання у виді позбавлення волі до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої. На даний час у зазначеному кримінальному провадженні тривають слідчі дії, наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.