Якщо друзі просять кошти в месенджері – не поспішайте перераховувати

І Національний Банк України, і кіберполіція просять цього не робити, бо саме за такою схемою часто працюють шахраї, які зламують облікові записи користувачів соціальних мереж і у переписці копіюють манеру і стиль спілкування з близькими та друзями, а потім під вигаданим приводом просять перерахувати кошти, повідомляючи рахунок.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області зазначає про те, що 8 квітня на таку шахрайську схему «купилась» 53-річна жителька Ізяслава. Вона часто переписувалась з подругою за допомогою месенджеру однієї із соціальних мереж. Спілкування завжди було веселим та ненав’язливим. А цього дня подружка  попросила про допомогу.

Ізяславчанка, не перевіряючи інформацію, одразу ж попросила номер рахунку і скинула «подрузі» 5,5 тисяч гривень. А наступного дня зателефонувала справжня подруга і повідомила, що її акаунт зламали і практично всім друзям і знайомим вислали повідомлення з проханням перерахувати гроші.

Зараз потерпіла звернулась за допомогою до правоохоронців, які взялися розшукати зловмисників.

Поліція вкотре закликає всіх бути обережними під час спілкування в Інтернеті та пам’ятати, що акаунт можуть зламати. З обережністю ставтесь до таких повідомлень — передзвонюйте і перевіряйте інформацію.