Другим турніром літнього сезону в для Марини Бех-Романчук став етап «Діамантової ліги» в італійській Флоренції. Починаючи з першої спроби вона продемонструвала свій найкращій результат у цьому сезоні – 6,51 м., а згодом, покращила його до відмітки 6,64 м. Втім, один сантиметр, вона програла  Шантель Малоун з Британських Віргінських островів. І все ж у п’ятій спробі хмельничанка зуміла подолати відстань у 6,79 м. і, таким чином, кваліфікуватися до фіналу з другої позиції, куди також потрапили німкеня Малайка Міхамбо (6,82м) та сербка Івана Шпановіч (6,74м). Але остаточний розподіл призових місць відбувся у заключних стрибках, за підсумком яких перемогла сербка, на другому місці німкеня, хмельничанка-третя.

Наша Вікторія Ткачук продовжила переможну серію змаганнями серії World Athletics Continental Tour Bronze в Женеві. Вихованка Нетішинської КДЮСШ, котра сьогодні представляє Донецьку область, здобула третю поспіль перемогу в бігу на 400 метрів з бар’єрами. На двох попередніх турнірах, в Італії і Чехії, у Ткачук майже не було конкуренції. Вона вигравала по дві секунди і більше у своїх найближчих переслідувачок, та попри це Вікторія  виконала олімпійський норматив. У Женеві Ткачук зуміла покращити на  0,32 сек особистий рекорд й перемогти з результатом 54,60 сек. Бельгійка Полін Кукюйт, котра гідно протистояла нашій спортсменці, фінішувала другою також з персональним досягненням - 54,95 сек.

 

Як повідомляють в управлінні молоді та спорту Хмельницької ОДА, після завершення чемпіонату України з легкої атлетики серед молоді, що завершився в Бахмуті, два вихованці тренерки Полонської ДЮСШ Лідії Івчук пройшли відбір на чемпіонат Європи серед молоді U23 в одній дисципліні. Це Владислав Мартинюк та Василь Сабуняк - переможець і срібний призер у бігу на 3000 м. з перешкодами (9хв11,58сек та 9хв20,13сек) відповідно.

Зараз хлопці після завершення школи продовжують вдосконалюватись у бігових дисциплінах в різних містах: Владислав - в Хмельницькому, де ним опікується Олена Лещенко, а Василь -в Києві (тренер Петро Гайдай). Обоє є лідерами серед однолітків на всеукраїнському рівні в бігу з перешкодами  протягом останніх років.

Тепер 8-11 липня їх суперництво продовжиться в Таллінні на молодіжному чемпіонаті континенту вже в складі національної збірної країни. Вітаємо спортсменів та їх наставників з успішним подоланням усіх кваліфікаційних вимог на участь в престижному європейському спортивному форумі.