На Віньковеччині, біля Зіньківського розсадника днями відбувся мітинг Пам’яті та Шани з нагоди сторіччя з дня народження видатного земляка, міністра лісового господарства Української РСР Бориса Миколайовича Лук`янова, який свого часу очолював Зіньківське лісництво. До ювілею знаного лісівника за ініціативи директора Ярмолинецького лісгоспу Івана Кирилюка встановили пам’ятний знак з меморіальною дошкою.

На відкриття знака з’їхалися лісівники, представники Зіньківської й Віньковецької територіальних громад. Виступаючи на торжествах, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Петро Пешко зазначив: «Саме завдяки таким відданим лісівничій справі людям, як Борис Лук`янов, закладалися фундамент та основи у веденні лісового господарства України. Саме вони вчили нас любити рідну землю та плекати український ліс».
Присутні вшанували пам’ять учасника Другої світової війни, орденоносця, депутата Верховної Ради УРСР кількох скликань Б. М. Лук’янова хвилиною мовчання, поклали квіти до пам’ятного знака. До речі, вдячні земляки в 1990 році назвали його іменем урочище Корабельна Роща, що на Віньковеччині. В селі Зіньків є вулиця Лук`янівська-Лісова, на якій проживають працівники Зіньківського та Віньковецького лісництв.
Після мітингу Пам’яті та Шани його учасникам організували екскурсію територією зразкового Зіньківського розсадника. Гості оглянули дослідну плантацію павловнії, побували на зборі полуниці, ознайомилися з роботою сушарок ягід, плодів, грибів та лікарських рослин, які вирощує та переробляє лісгосп.
***
Меморіальну дошку до 100-річчя Б. М. Лук’янова встановили і на адмінприміщенні Старокостянтинівського лісгоспу, в якому він свого часу працював. З цієї нагоди відбулися торжества з участю громадськості.