Хмельницький відвідала велосипедна команда волонтерів, учасників бойових дій із Закарпаття. Вони під егідою Міністерства у справах ветеранів вирушили через Вінницю до Києва… 

Майже 1000-кілометоровий велопробіг військовослужбовців-ветеранів АТО/ООС і Афганістану цього року триває з 21 по 27 червня за маршрутом Ужгород – Київ. Він ініційований Міністерством у справах ветеранів і присвячений 25-й річниці Конституції та 30-й річниці Незалежності України. 

– Уже позаду – Ужгород, Стрий, Львів, Тернопіль, село Глещава, наразі перебуваємо у Хмельницькому, попереду – Вінниця, Житомир і наша столиця – Київ, − каже ініціатор велопробігу полковник у відставці Іван Балашов. – Велопробіг – це вшанування пам’яті захисників України! Від Ужгорода до Києва ми їдемо для того, аби об’єднати ветеранів і висловити їм вдячність за жертовність, згадати і вшанувати полеглих героїв! Ми шануємо кожного загиблого побратима-захисника, який віддав найцінніше – своє життя в російсько-українській війні на Донбасі, − каже керівник велоекспедиції. – Ми прекрасно розуміємо, що це різні конфлікти, різні війни. Я – «афганець», мій друг і колега у велосипедному строю Сергій Поліщук є учасником нинішньої російсько-української війни. Ми підтримуємо наших оборонців-захисників України на Донбасі, волонтеримо, на «нуль» їздимо. Ми разом, а це – сила, яку не перемогти, − каже Іван Балашов.

У Хмельницькому ветеранів-велосипедистів, крім бойових побратимів, зустріли військовослужбовці гарнізону, представники державних і місцевих органів влади та самоврядування, активісти, члени громадських патріотичних організацій, молодь міста. Усі учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих воїнів-захисників, схилили голови й поклали квіти до підніжжя Меморіалу полеглих захисників України та до пам’ятника воїнам-«афганцям».