Було виявлено трьох мисливців, що не звітували у контрольних картках облік добутої дичини, повідомляє пресслужба Хмельницької державної екологічної інспекції.

Під час сезону полювання люди деколи порушують його загальні правила, проте частіше мисливці просто нехтують певними положеннями.

На вихідних державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища, під час рейду на водно-болотних угіддях Хмельницького району, виявили трьох порушників та склали, відповідно, три протоколи за ст. 85 ч. 1 кодексу України про адмінправопорушення за відсутність записів у контрольних картках обліку добутої дичини.

З метою припинення частих порушень загальних правил полювання працівники державної екологічної інспекції у Хмельницькій області продовжують проводити рейдові перевірки.

Довідково:

Частина 1 статті 85 КУпАП «Порушення правил використання об’єктів тваринного світу» передбачає покарання у вигляді штрафу на громадян від 6 до 60 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 102 гривень до 1020 гривень) і попередження або накладання штрафу на посадових осіб – від 30 до 90 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 510 гривень до 1530 гривень).