29 серпня українці вшановували героїв, які віддали за Україну найцінніше – своє життя. Дата приурочена до дня найбільших втрат Української армії на Донбасі: виходу з  оточення в Іловайську. Сім років минуло від Іловайської трагедії, що стала точкою неповернення у боротьбі української нації за єдність своєї країни. На полях за сонцем повертався соняшник. Як рясно ті поля зросили кров’ю сини і доньки України! Тому й знаково, що символікою цього дня є квітка соняшника.

Низка заходів на пошанування пам’яті про загиблих захисників відбулася в усіх куточках України. Біля меморіальної Дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО на майдані Незалежності в обласному центрі зібралися сім`ї загиблих героїв України, учасники Революції гідності та Операції об’єднаних сил, керівники міста та області, депутати обласної та міської рад, громадськість.
Відчеканив хронограф скорботну хвилину мовчання. Зринула в небо молитва за упокій світлих душ хоробрих і сильних, тих, хто навіки залишиться на священних рубежах охорони держави. Скотилася німотою пекуча сльоза за тими, кого так чекали батьки, кохані, діти, друзі. Символом вдячності лягли до підніжжя меморіальної дошки квіти.
Представники духовенства також провели панахиду на Алеї Слави в Раковому, інформують на сайті Хмельницької міської ради; цього дня квіти також лягли до пам’ятника Героям Небесної Сотні, пам’ятного знака біля будівлі Служби безпеки України, до кожної могили земляків – Героїв російсько-української війни, похоронених на кладовищах мікрорайонів Ракове, Гречани та Шаровечка.
Пам’ятаймо… Вони ціною власного життя відстоювали наші мир і незалежність. І кожним своїм вчинком будьмо достойні їхньої пам’яті. І за себе, й за них докладімо максимум зусиль, кожен на своєму місці, задля розвитку, розквіту рідної України. Пам’ятаймо, бо всі вони залишилися у цім короткім слові ПАМ’ЯТЬ…