З 28 серпня по 04 вересня 2021 р. на березі Чорного моря, у с. Чорноморка на базі дитячого табору «Sportium» Миколаївської області відбувся Всеукраїнський фестиваль дитячої художньої творчості «Єдина родина».

Як повідомляють у Хмельницькій ОДА, на конкурс з’їхалися учасники з восьми областей України. Талановита молодь мала можливість показати себе у номінаціях: вокал, хорові колективи, хореографія, народно-інструментальний жанр, літературна творчість, театральне мистецтво, анімація, театр мод, фольклор, циркові колективи та інші.

За підтримки Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді наш край представляли юні творці із Шепетівської міської територіальної громади.

ГРАН-ПРІ  фестивалю у номінації «Народний спів. Солісти вокалісти» виборола талановита Наталя Рула.

У номінації народний вокал два перших місця посіли голосисті зірочки гурту «Кумасі» та вмілі хранителі фольклорного мистецтва гурт «Толока» (керівник Жанна Балагур).

Дві колекції у номінації «Театр мод» вразили усіх креативністю моделей (по 5 образів кожна на підтримку носіння масок), за які диплом ІІ ступеня отримала Наталя Рула.

На виставці дитячих робіт з якою ознайомилися не тільки журі та учасники заходу, а й гості фестивалю були й роботи представників Хмельницької області. Диплом І ступеня у номінації «Образотворче мистецтво» здобула Олександра Балагур (керівник Жанна Балагур), у номінації «Декоративно-ужиткове мистецтво» Андрій Вержбіцький -диплом І ступеня та Артем Скотяк – ІІ місце (керівник Олена Колотова). Дипломом І ступеня у номінації «Пластилінова анімація» нагороджено захоплюючий та цікавий відеоролик «А на морі чайки…» над яким трудилися Наталя Рула, Влада Верхогляд та Вікторія Гребінь.

Також у фестивалі, в номінації «Вокальне мистецтво» успішно взяли участь вихованці гуртка Театру пісні “Криниченька” (керівник Валентина Темна) Будинку дитячої творчості Нетішинської міської територіальної громади.

У номінації «Естрадний спів» учасники тріо «MEД» посіли перше місце, а Діана Янюк – ІІ місце, Маріна Коваленко, Емілія Руда здобули два дипломи -гоІ ступеня у номінації «Народний спів».

Вихованці Палацу творчості дітей та юнацтва Хмельницької міської територіальної громади вибороли шість перших місць: володарками п’яти І місць в номінаціях “Літературна творчість” та “Театр” стали вихованки гуртка культури мови та спілкування “Дивограй” (керівник Любов Філіпчук), а у номінації «Вокал» учасники “Народного художнього колективу “Злагода” посіли І місце – Мілана Соловей – та ІІІ місце – Еліна Федоренко (керівник Олена Казімірова).

 Загалом вихованці області вибороли 20 призових місць, з них: ГРАН-ПРІ, 14 - перших, 4 - других, та 1-третє місце.