Профессия: стоковые векторные изображения, иллюстрации | Depositphotos* WorldSkills Ukraine —  це наймасштабніші змагання з робітничих професій, що проводяться для учнів, студентів та молодих працівників. 

У жовтні 2021 року було розпочато регіональний етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності, який триватиме до кінця листопада. У конкурсі візьмуть участь 25 регіонів України, повідомляє пресслужба Хмельницької обласної державної адміністрації.

Першими відбіркові змагання уже проходять Закарпатська та Донецька області.
Метою WorldSkills Ukraine є популяризація робітничих професій та співпраця професіоналів своєї справи з бізнесом, шляхом підтримки роботодавців учасників конкурсу.
У 2021 році було прийнято рішення про розширення списку учасників, відтепер позмагатися у професійному конкурсі можуть навіть школярі. Таким чином учні зможуть швидше зрозуміти яка професія для них є дійсно цікавою.
У цьому році WorldSkills Ukraine матиме 12 професійних напрямів, які будуть оцінюватися, для учнів закладів професійної освіти та 6 – для школярів. За умовами конкурсу, кожна область обирає напрями за якими учасники будуть змагатися, а також формує індивідуальний графік.
До прикладу, у Донецькій області конкурс відбудеться за 8-ма напрямками: зварювальні роботи, токарні роботи, перукарське мистецтво, електромонтажні роботи, слюсарні роботи, кладка цегли, підйом та транспортування вантажів, експлуатація та обслуговування залізничного транспорту.
Переможці регіональних етапів змагатимуться у фіналі конкурсу, який триватиме з квітня по травень 2022 року.