Відтепер кожен, хто переступатиме поріг дитячого садочка «Дзвіночок» у Чемерівцях, обов’язково пригадає вислів: потрапити в казку. Бо й справді, яскраві малюнки, розписи на стінах, естетично оформлені куточки, напрочуд гарні меблі, цікаві ігрові зони – все це створює атмосферу казкового дійства. Важко й уявити, що донедавна приміщення дитсадка, збудоване 50 років тому, нічим не вирізнялося. Хіба що – незручностями, які лягали на плечі колективу. Бо ж у групах спальня, ігрова, їдальня розміщувалися в одній кімнаті. Вихователі, няні змушені були щоразу розкладати ліжечка, прибирати їх, звільняючи місце під столики і т. д.  Та й усе, що міг вихопити довкола погляд, не справляло приємних вражень. 

– Ми й подумати не могли, наскільки зміниться “Дзвіночок” після реконструкції, – каже директор закладу Ольга Демчишин. – Розписи наших місцевих художників створюють надзвичайно позитивний настрій. Тепер групи – і раннього віку, де перебувають дітки віком від 15 місяців з дня народження, і молодша, і середня, і старша – обладнані за європейським рівнем. Дитячі санвузли, просторий актовий зал, кабінет логопеда, спальні кімнати, різноманітні ігрові зони – все це з’явилося в оновленому дитсадку. Все створює комфорт, затишок і відповідає найвищим вимогам, – додає Ольга Петрівна.
Усі роботи з реконструкції приміщення виконало чемеровецьке будівельне підприємство на чолі з Сергієм Крамарем, засвідчивши, що для наших спеціалістів завдання найвищої складності під силу.
– Об’єднавши зусилля керівництва громади, обласної влади, народних депутатів, вдалося внести цей проєкт до переліку об’єктів “Великого будівництва”, а потім і спільно вирішувати значну кількість питань, які з’являлися в процесі реконструкції. Вартість проєкту склала майже 8 мільйонів гривень. Із Державного фонду регіонального розвитку отримали 7 мільйонів 16 тисяч гривень, а з місцевого бюджету спрямували 796 тисяч гривень, – наголосив голова облдержадміністрації Сергій Гамалій.
– Увесь комплекс робіт виконали практично за останні чотири місяці. Нам вдалося, здавалося б, неможливе. Утеплення приміщення, нова система опалення, санвузли, підлога, двері, вікна, пандус, бруківка, ворота, загорожа – все абсолютно нове, – розповідає Олександр Собань, Чемеровецький селищний голова. – У новий дитсадок довозитимуть діток і з ближніх сіл. Вже тепер, завдяки реконструкції, кількість місць для вихованців зросла з 75 до 101.
Ясла-дитсадок і справді є зразком сучасного дошкільного закладу, мрією батьків, які віддають сюди дітей на виховання, доброю казкою, з якою із дня в день мандрують маленькі відвідувачі садочка.
– Сьогодні ми все частіше зіштовхуємося з негативними прикладами демографічної кризи, урбанізації, коли закриваються школи та дитсадки. А чемеровецький заклад, повністю оновлений, дає кожному з нас світлі надії, – каже голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк. – Бачимо щасливі очі батьків, колективу, чуємо сміх дітей – і в такі хвилини розумієш, що всі зусилля, переживання були недаремними. Віримо, що згодом покоління чемерівчан, яким пощастило виховуватися в такому чудовому закладі, працюватимуть на благо рідної Чемеровеччини та нашої Хмельниччини.
Святковий настрій підсилили й подарунки для дитсадка, які вручили гості свята.