Під егідою Хмельницької громадської організації «Тепло рідних сердець» та Хмельницької обласної громадської організації «Подільський Центр «Гендерна рада» в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького відкрилася фотовиставка «Жінки, які наближають перемогу».

Ініціатор та модератор проєкту директорка Хмельницького міського центру туризму, голова Хмельницької Громадської організації «Тепло рідних сердець, волонтерка Леся Стебло. Фотопроєкт має на меті привернути увагу громадськості до важливої ролі жінок у громадському житті, зміцненні обороноздатності країни, а також участі у патріотичному вихованні молодого покоління. Учасниці проєкту презентували курсантам життєві історії жінок-берегинь, волонтерок, громадських діячок, жінок, які на власному досвіді знають, що таке війна, жінок – представниць сектору безпеки та оборони, а також жінок, які беруть активну участь у суспільно-політичному житті Хмельниччини. Громадська активістка, керівниця волонтерської групи «МАСКУТИ» Ірина Ковалевська розказала про важливість та особливості виготовлення маскувальних сіток та костюмів для військовослужбовців, а курсанти академії мали можливість приміряти маскувальні костюми, які виготовлялись руками волонтерів. Мати загиблого захисника України Максима Яровця, волонтерка Наталія Баран розповіла про подвиг свого сина – командира роти глибинної розвідки Збройних сил України, котрий віддав життя за Батьківщину, виконуючи свій військовий обов’язок на сході України. Максим був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеню (посмертно).
Організатори зазначили, що планується створення друкованого видання про жінок-учасниць проєкту. Фотовиставка триватиме та подорожуватиме Хмельниччиною до серпня 2022 року.