Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи служби у справах дітей, метою якої є здійснення контролю за батьками, які належним чином не виконують свої батьківські обов’язки щодо виховання та утримання дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.

Працівники служби у справах дітей Хмельницької міської ради спільно з фахівцями з соціальної роботи Хмельницького міського центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді та працівниками відділу зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Хмельницькій області здійснили профілактичний рейд у сім’ї, де виховуються малолітні, неповнолітні діти, які перебувають у складних життєвих обставинах. Під час рейдового заходу складено акти обстеження умов проживання шістьох дітей, з батьками проведено профілактично-роз’яснювальні бесіди щодо належного догляду за дітьми, дотримання санітарних норм в приміщеннях, недопущення зловживання алкогольними напоями, запобігання коронавірусної інфекції COVID-19, пожежної безпеки. Також особливу увагу батьків привернули щодо недопущення жорстокого поводження з дітьми, застосування до дітей різних форм насильства, загрози їх життю та здоров’ю. Їм роз’яснено, що вважається насильством над дитиною, яка відповідальність, передбачена ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення за його вчинення.
Робота в цьому напрямку продовжується, адже батьки, знаючи, що перебувають під контролем, несуть особисту відповідальність за життя, здоров’я своїх дітей, прислухаються до порад фахівців та намагаються виправлятися і забезпечити їх базові потреби належним чином.