Сьогодні на фасаді будівлі ХКП «Електротранс» відкрили меморіальні дошки трьом працівникам цього підприємства, які загинули у російсько-українській війні – Віктору Пасєці, Сергію Остапчуку та Володимиру Величку.

На території підприємства вшанувати пам’ять загиблих Героїв зібралися рідні та близькі, бойові побратими, представники влади, колеги, громадськість міста.
«Пам’ять – це те, що тримає нас на цій землі, об’єднує у цілісну та сильну націю. Тому зобов’язані робити все залежне, щоб пам’ять про цих мужніх чоловіків – Віктора Пасєку, Сергія Остапчука, Володимира Величка, які не пошкодували своїх життів у боротьбі за незалежність України проти російських окупантів, назавжди була збережена у наших серцях, слугувала прикладом для усіх хмельничан, спонукала молодь бути такими ж справжніми патріотами та українцями», - наголосив, звертаючись до присутніх, заступник міського голови Микола Ваврищук.
Обряд освячення меморіальних дошок здійснив військовий капелан 8-го полку спеціального призначення, протоієрей Олег Макаровський.

Пасєка Віктор Степанович народився 8 червня 1965 року в селі Мончинці Красилівського району Хмельницької області.
У 1972-1980 роках навчався у школі в селі Мончинці. З 1980 по 1983 роки – у Чорноострівському СПТУ.
З 1984 по 1986 проходив строкову військову службу.
З 1987 року проживав у місті Хмельницькому, де працював водієм тролейбуса у Хмельницькому комунальному підприємстві «Електротранс».
12 вересня 2018 року призваний Хмельницьким обласним військовим комісаріатом на контрактну службу та направлений в район проведення Операції Об’єднаних Сил на території Донецької та Луганської областей. Спочатку служив як мінометник, згодом – командир відділення у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді Збройних Сил України (молодший сержант).
Загинув 18 березня 2021 року в районі села Горлівка Донецької області внаслідок кульового поранення в голову, під час масованого обстрілу позицій Збройних Сил України.
Похований 21 березня 2021 року на Алеї Слави Хмельницького міського кладовища в мікрорайоні Ракове.
Указом Президента України від 7 квітня 2021 року №149/2021, за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України був посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Остапчук Сергій Васильович народився 28 липня 1970 року у смт. Антоніни Красилівського району Хмельницької області.
Сергій Васильович навчався у ЗОШ №22 м. Хмельницького, після закінчення якої навчався у ПТУ №8, де отримав професію слюсаря.
Після проходження строкової служби Сергій Остапчук працював слюсарем ремонтної бригади в Антонінському ремонтно-транспортному підприємстві.
З 1994 по 1997 рік Сергій Остапчук служив у ракетній дивізій м. Хмельницького у лавах Збройних Сил України.
У 2008 році Остапчук Сергій був прийнятий на посаду столяра та електромонтера у міську поліклініку №2.
З 2013 року Сергій Васильович працював слюсарем ХКП «Електротранс».
У 2015 році Сергій Остапчук був мобілізований у ряди Збройних Сил України.
24 червня 2018 року дістав поранення від обстрілів окупантів на Світлодарській дузі в районі селища міського типу Луганське Донецької області і від ран голови та грудної клітини помер у лікарні.
28 червня 2018 року Остапчук Сергій Васильович похований у секторі для почесних поховань на території кладовища у мікрорайоні Ракове міста Хмельницького.

Величко Володимир Володимирович народився 3 червня 1971 року в м. Хмельницькому. Навчався у школі-інтернаті №2, закінчив Бердичівську школу прапорщиків, проходив службу у Афганістані.
Боєць Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор», спецпідрозділ «Дніпро-1».
Загинув 12 серпня 2014 року поблизу м. Мар’їнка Донецької області.
Похований на Алеї Слави кладовища в мікрорайоні Ракове.
Рішенням Хмельницької міської ради Віктор Пасєка, Сергій Остапчук та Володимир Величко удостоєні звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».