Тисячам нашим співвітчизникам з регіонів, де ведуться запеклі бої, надала прихисток Кам’янеччина. Практично немає міста, містечка чи села, де б нині не мешкали вимушені переселенці.

На превеликий жаль, невідомо коли вони зможуть повернутися до рідних домівок, а в багатьох із них вони взагалі вже зруйновані російськими загарбниками. То ж Кам’янець-Подільська районна влада, за прикладом Хмельницької міської, наразі працює над проєктом забезпечення внутрішньо переміщених осіб новим житлом. І якщо хмельничани планують звести для переселенців триповерхові будинки на 2600 квартир, у яких можуть оселитися до шести тисяч осіб (попередньо на це може піти близько півроку і якщо такий проєкт буде затверджено урядом), то кам’янчани мають намір споруджувати простіші будівлі й у коротший термін.
За словами голови Кам’янець-Подільської районної ради Михайла Сімашкевича, розглядається можливість спорудження в територіальних громадах району модульних будинків для тривалого проживання. Окрім того, на місцях триває пошук будівель, які можна пристосувати для проживання людей. Пропрацьовується це питання і з міжнародними партнерами щодо допомоги необхідними будівельними матеріалами, різним обладнанням тощо.