вступила у бій з енкаведистами і померла від ран.

Влітку 2014 року край лісу поблизу села Кадиївці Кам’янець-Подільського району знайдений бідон з документами та інформаційними виданнями підпілля ОУН, більшість з яких датовані 1945-1950 роками. Але були там також шматки тканини та кілька десятків пар нових жіночих бавовняних панчіх.
Чому вони там опинилися, стало зрозуміло, коли серед восьми знімків підпільників вдалося ідентифікувати референта Кам’янець-Подільського окружного проводу ОУН Михайлину Голінату на псевдо «Тамара».
Пізніше з’ясувалося, що у 1948-1949 роках «Тамара» перебувала в криївці у селі П’ятничани Чемеровецького району, де розташовувалася друкарня Кам’янець-Подільського окружного проводу ОУН. Тут вона друкувала тексти підпільних видань, зшивала брошури, запаковувала у спеціальні торбини для розповсюдження на території Кам’янець-Подільської, Вінницької та Київської областей.
26 грудня 1949 року криївку виявили енкаведисти, але «Тамара» вчинила опір і була поранена в бою. Її захопили і відвезли в Орининську районну лікарню. Та вона зірвала пов’язки з ран і померла від втрати крові. На той час їй було 23 роки…