В Національному природному парку «Мале Полісся» знайшли нові локалітети червонокнижних рослин

НПП «Мале Полісся» створено 2 серпня 2013 року на території колишніх Ізяславського та Славутського, нині Шепетівського району, Хмельницької області, загальна територія парку майже дев’ять тисяч гектарів земель державної форми власності. Працівники цієї установи, що  перебуває у підпорядкуванні Державного агентства лісових ресурсів України (оперативне управління здійснюється Хмельницьким обласним управлінням лісового та мисливського господарства), щоразу моніторять стан природного середовища у зазначених районах.

 Тож, у ході чергової експедиції в регіональному ландшафтному парку Мальованка провели ревізію заповідної зони, де співробітники знайшли численні локалітети плауна колючого та пальчатокорінника м’ясо-червоного. Це – рідкісні види рослин занесені до Червоної книги України.

Як повідомляє обласне управління, виявили також і місця зростання декількох видів рослин, що підлягають охороні у Хмельницькій області, зафіксували малопоширених метеликів, а також типових представників фауни: вужа звичайного, сарну європейську, сліди життєдіяльності бобрів та кабанів.