У рамках чергової ротації, 20 військовослужбовців центру розмінування головного управління оперативного забезпечення Збройних сил України, який дислокується у  Кам'янці-Подільському,  вирушили в зону бойових дій.

Як поінформував командир цієї військової частини  Володимир Родіков,  фахівці,  котрі входять до груп розмінування,  виконуватимуть поставлені на них  завдання в Донецькій  і Луганській областях  понад два місяці. Провели  бійців   міський голова Михайло Сімашкевич,   помічник народного депутата України Володимира Мельниченка, депутат міської ради   Світлана Старченко, сотні кам’янчан.
Оскільки військові проведуть Пасхальні свята  далеко від рідних домівок, від навчальних закладів міста їм передали великодні гостинці та вітальні листівки.
- Я глибоко переконаний, що наші сапери, а більшість із них не вперше відбувають у найгарячішу точку країни,  успішно виконають поставлені перед ними завдання та повернуться до рідних домівок живими і здоровими, - наголосив  полковник Родіков.
Володимир Геннадійович також розповів, що з часу початку антитерористичної операції військові фахівці центру очистили від мін та снарядів понад 650 гектарів території, знищили близько 25 тисяч вибухонебезпечних предметів, перевірили  та очистили від них 250 кілометрів доріг і майже півсотні житлових, соціально-побутових, службових об’єктів тощо.
За особисту мужність, самовідданість і стійкість, високий професіоналізм, незламність духу в боротьбі за незалежність української держави  20 кам’янецьких саперів отримали  високі державні нагороди – ордени Богдана Хмельницького,   «За мужність», медалі «За оборону Донецького аеропорту», 11 – відзнаки Міністерства оборони України, 13 – начальника Генштабу ЗС України, а керівник центру розмінування Володимир Родіков нагороджений  Міністром оборони України іменною вогнепальною зброєю.