Нелегкі часи переживають сьогодні хмельничани. Взнаки   даються   економічні, соціальні   труднощі.   А   ще   душу   гнітять політична нестабільність та війна на сході України.

Особливо дошкуляють життєві негаразди ветеранам, людям похилого віку. Вони  потерпають від погіршення здоров’я. А лікування ох, як дорого обходиться. Адже ціни на ліки захмарні.
Отож, порятунку, допомоги від високопосадовців усіх рівнів  ветерани не бачать. І в цих непростих умовах обласна ветеранська організація свої зусилля спрямовує на те, щоб активізувати роботу всіх структур, вирішити питання соціально-економічного захисту ветеранів війни, праці, інвалідів, одиноких та інших категорій малозахищених громадян.
Обласна ветеранська організація налічує в своїх рядах понад 350 тисяч членів, які об’єднані в 911 первинках.
І важливо постійно дбати про навчання ветеранського активу. З ініціативи голови ради обласної ветеранської організації Володимира Купратого  на базі обласного госпіталю ветеранів війни проведено десятиденний семінар-практикум з головами міських, районних та міськрайонних ветеранських формувань, під час якого обговорювалася тема: «Завдання з поліпшення роботи ветеранських організацій Хмельницької обласної в світлі рішень УІІ-го з’їзду організації ветеранів України та підготовці до відзначення 30-річчя створення ветеранської організації області».
Перед учасниками семінару виступила Оксана Бочкарьова, головний лікар госпіталю. Вона розповіла про діяльність медичного закладу зупинилася на історії госпіталю. Адже нещодавно йому виповнилось 25 років.
Про пенсійне забезпечення ветеранів війни, праці, дітей війни, чорнобильців, ветеранів військової служби, правоохоронних органів, учасників АТО розповіла Ольга Заярнюк, начальник головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області. Представник департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександр Попик інформував  про спільні дії навчальних закладів і ветеранських організацій області з питань героїко-патріотичного виховання молоді.
Іван Горда, голова комітету товариства Червоного Хреста поінформував  про перебудову діяльності цієї служби. Зокрема, ліквідацію в системі патронажних сестер, які здійснювали догляд за важкохворими, інвалідами. Це призведе, звичайно, до погіршення медичного обслуговування значної кількості людей.
Учасники семінару  отримали  чимало корисної інформації при зустрічах з працівниками департаменту охорони здоров’я, обласної фіскальної служби, управління юстиції, спілки споживчих товариств, обласного військового комісаріату. Федерації профспілок області.
Зацікавлена розмова з ветеранами під час семінару відбулась і з головою обласної ради Михайлом Загородним, заступником голови облдержадміністрації Валерієм Олійником, директором департаменту соціального захисту населення облдерж-
адміністрації Світланою Лукомською. Вони розповіли  про реформи в області, зокрема децентралізацію, про фінансування охорони здоров’я, освіти, соціальний захисту ветеранів.
А загалом навчання, обмін досвідом роботи, живе спілкування налаштувало очільників ветеранських організацій на активізацію роботи з підготовки до відзначення 30-річчя створення ветеранських формувань у нашому краї. Учасники семінару побували у селищі міського типу Сатанові Городоцького району, відвідали курортне містечко «Товтри», ознайомилися з роботою ветеранської організації Сатанівської територіальної громади. У Городку побували в спортивному комплексі, дитячому садочку, які споруджені при сприянні народного депутата України Олександра Гереги.