передав наш колега, колишній перший заступник редактора «Подільських вістей», журналіст, член Національної спілки письменників України Микола Сумишин.

На заслуженому відпочинку Миколі Флоровичу плідно твориться, виходять у світ нові прозові твори. Нещодавно у журналі «Дзвін» надруковано його оповідання «Мамко моя, не лай мене» про долі наших сучасників, які беруть участь у російсько-українській війні.
А чималу частину накладу нової книги повістей, 91 примірник, автор вирішив подарувати читачам.
«Тридцять книг попрямувало на центральні районні та міські бібліотеки, вісім — для читачів обласної наукової універсальної бібліотеки, і 53 примірники по акції «Бібліотека українського воїна» ми передали волонтерам у Старокостянтинівський будинок офіцерів, звідки книгу доправлять у зону бойових дій, — розповідає Ніна Онищук, завідуюча відділом комплектування, наукового опрацювання фондів обласної наукової універсальної бібліотеки. — Ми дуже вдячні авторові за книги. Розуміємо, скільки вартує нині таке видання.  І, до речі, це вперше таку кількість книг передає нам у дар подільський письменник. Добрий почин».
Нова книга — це два різнопланові твори: детективна історія «День святого Дмитра» та повість «Зона недосяжності». Події обох розгортаються у знайомих подолянам місцях. Часовий діапазон — від Другої світової війни до сьогодення. Непересічні характери і долі персонажів, своєрідність інтриги, сюжетна напруга розповіді, безумовно, зацікавить читачів різного віку та літературних уподобань. Тут знайдете властиву автору багату, соковиту мову, тонке проникнення у психологію героїв, спробу відшукати закономірності між подіями, вчинками людини та її долею.