На території Хмельницької міської лікарні освячено Храм святого Миколая Чудотворця. Капличка допомагатиме хворим повертатися до повноцінного життя, отримати душевний спокій та зцілення. На цьому у своєму слові наголосив Архиєпископ і Митрополит Василій Семенюк, адміністратор Кам’янець-Подільської єпархії Української греко-католицької церкви.

 Відбулася Архиєрейська Божественна Літургія, після завершення якої пролунала спільна молитва за мир і спокій в Україні. Наприкінці освятили воду й окропили нею усіх присутніх на такій урочистій події.
 До речі, у нашій області налічується уже 40 храмів УГКЦ.
* Мешканцям обласного центру, як виявилося, заважають рекламні оголошення на вікнах у громадському транспорті. Саме про це йдеться у зверненні, зареєстрованому у Єдиній електронній системі місцевих петицій. За словами автора, ці оголошення  створюють для пасажирів певні незручності.
* Як повідомляє інформаційне агентство DEPO, Хмельницький, колектив Хмельницької АЕС надав захисникам України та постраждалим під час АТО допомогу на суму понад 34 мільйони гривень. Лише за рахунок добровільних відрахувань із заробітної плати працівниками АЕС зібрано й перераховано понад 800 тисяч гривень благодійної допомоги. На технічне забезпечення Збройних сил України — 248 тисяч гривень; на медичне забезпечення військовослужбовців — 104 тисячі; для ГО «Нетішинська самооборона» — 200 тисяч гривень тощо.
 Також працівники атомної зібрали понад 20 тисяч гривень для лікування пораненого мешканця Нетішина Андрія Панасюка.
* В обласній дитячій лікарні нове обладнання: два аналізатори для проведення швидкісних тестів крові. Обладнання коштує майже 2,5 мільйона гривень. А кошти зібрано завдяки відрахуванням користувачів ПриватБанку, які надходили на рахунок Всеукраїнського благодійного фонду «Допомогти просто!».
 Тепер результати аналізів крові з пальця можна отримати приблизно за 15 хвилин, а з вени — протягом години.
* Хмельничанину Володимиру Панчуку, який загинув у зоні АТО, відкрито меморіальну дошку. Розмістили її на фасаді СЗОШ № 12 в обласному центрі, де навчався Володимир.
 З7-річний захисник загинув під Дебальцевим у лютому 2015 року. Він нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно), нагородою  «Мужність та відвага» Хмельницької міської ради (посмертно). У 2016 році Володимиру Панчуку присвоєно звання «Почесний громадянин міста Хмельницького».
* У Кам’янці-Подільському розпочався театральний фестиваль «Комора». Упродовж чотирьох днів (з 19 по 22 жовтня) глядачі зможуть побачити 19 вистав від найкращих колективів з Києва, Львова, Харкова, Рівного, Одеси, Чернівців, Дніпра, Вінниці і навіть Польщі. Під час «Комори» відбудуться майстер-класи, виставки-ярмарки, творчі майстерні. Словом, для творчості — багато можливостей.
*  З 16 по 27 жовтня маршрути міжнародних поїздів, що курсують через Хмельницький, дещо зміняться (причина — ремонт залізничної  колії на території Польщі). Зокрема, поїзд 716/715 Київ-Перемишль, що проходить через Хмельницький, курсуватиме лише до Львова. Однак розклад його руху не зміниться.
Інший поїзд — Інтерсіті+ (706/705 ) змінить   свій графік  і курсуватиме лише до станції Медика, що у Польщі.
* З нагоди 75-річчя створення Української Повстанської армії в народному домі «Просвіти» відкрита тематична виставка. На   ній представлені книги про воїнів УПА та унікальні видання української діаспори. Серед них — публіцистичне дослідження Петра Марчука (Канада) «Українська Повстанська армія», видрукуване 1952 року у Мюнхені.