У зв’язку з аварійною зупинкою блока Запорізької атомної станції та недостатнім надходженням палива на теплові електростанції, по всій Хмельницькій області введені аварійні відключення на дві години тричі на день.


Скарги хмельничан про раптове зникнення світла прокоментував головний інженер ПАТ «Хмельницькобленерго» Анатолій Степанюк. За його словами, таке вимушене відключення триватиме ще певний час, поки не запрацює  у звичному режимі блок Запорізької атомної станції.
    — Хочу вибачитися перед хмельничанами за ті незручності, які зараз їм доводиться терпіти. Розумію, що декого відключення електроенергії застає у ліфті, тому ми одразу ж шукаємо альтернативу і відключаємо іншу лінію, щоб люди не сиділи в полоні дві години. Це ж стосується і дитячих садків та лікарень, — розповів Анатолій Степанюк. — Зараз у нас немає чіткого графіка відключень, хоча ми над ним працюємо. До нас надходить команда «звільнити» лінію на певну кількість мВт і за 15 хвилин ми маємо виконати завдання, тому попередити мешканців будинку про відключення немає можливості. Єдине прохання — поставитися з розумінням до цих незручностей і трохи потерпіти. Сподіваємося з 6 грудня блок Запорізької АЕС знову працюватиме, а поки що треба запастися ліхтариками та свічками.