урочисто відзначила днями Національна академія Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького. Свято, як і належить, зібрало чимало гостей, лунали щирі слова вітань, були подарунки, відзнаки, концерт…

Свій життєпис Національна академія розпочала з 14 грудня 1992 року, коли відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України  № 700 було створено Інститут Прикордонних військ України.
На заході були присутні керівництво та персонал академії, керівники органів державної влади міста та області, представники інших силових структур, керівники вищих навчальних закладів України, ветерани-прикордонники та інші почесні гості.
Розпочинаючи захід, ректор академії генерал-майор Олег Шинкарук  закликав усіх хвилиною мовчання вшанувати пам’ять  прикордонників, які віддали життя у боротьбі за вільну та незалежну Україну. В своїй промові Олег Миколайович зазначив, що в день народження навчального закладу  вшановуються  багаторічні традиції мужності, героїзму, самовідданості та професіоналізму прикордонників.
Ректор подякував голові Державної прикордонної служби України полковнику Сергію Дейнеці за підтримку та сприяння розвитку академії, а також персоналу Національної академії за сумлінне виконання службових обов’язків та за безцінний вклад кожного в спільну справу — якісну підготовку високопрофесійних офіцерів-прикордонників.
Під час урочистостей кращих прикордонників нагородили відомчими відзнаками та грамотами з нагоди річниці Національної академії.
Почесні гості теплими словами привітали керівництво та персонал академії та вручили цінні подарунки. Особливі слова поваги та вдячності лунали на адресу ветеранів-прикордонників.