Запроваджений карантин в Україні не оминув і армію. З метою запобігання епідемії коронавірусу COVID-19 у Збройних силах України вжито низку заходів щодо його упередження.

Їм передували рекомендації Генерального штабу всім командувачам видів, родів військ, керівникам структурних підрозділів та органам військового управління щодо  обмежувальних заходів із метою протидії коронавірусу. Зокрема, заборонено службові відрядження  посадових осіб до органів військового управління та відряджень за кордон, зобов’язано забезпечити дотримання санітарно-гігієнічних вимог у службових приміщеннях військових частин і їх підрозділах, здійснювати постійне їхнє провітрювання та моніторинг стану здоров’я підлеглого особового складу, обмежити проведення службових нарад та заходів колективної підготовки, організувати та забезпечити безумовне виконання плану заходів щодо недопущення занесення і поширення в армії випадків гострої респіраторної хвороби, спричиненої COVID-2019 тощо.
Втім, як розповів заступник начальника 143 Центру розмінування Головного управління оперативного забезпечення ЗСУ підполковник Богдан Беркута, карантин не став на заваді несенню служби військовослужбовцями у штатному режимі. Сапери військової частини, окрім зведеного загону, що нині виконує бойові завдання на Донбасі, підрозділів, котрі з приходом весни займаються відповідним розчищенням територій військових складів, де у минулому році відбулися надзвичайні ситуації, продовжують удосконалювати свою професійну майстерність й готуються до нової ротації в зону ООС. Заняття в навчальних класах, на тренажерах проходять тепер так, щоб загальна кількість військових не перевищувала 10 осіб, з дотриманням усіх інших правил безпеки.
Разом із тим на території центру немає звичних шикувань, переміщень у складі підрозділів, масових скупчень особового складу. На час карантину їх скасовано. Це стосується і проведення нарад, зборів, культурно-масових і розважальних заходів.