На ХАЕС введені в дію низка профілактичних, протиепідемічних та санітарно-гігієнічних заходів. Внесені зміни в режим роботи працівників на період оголошеного в державі карантину.

Персонал ВП ХАЕС, що працює в нормальних умовах праці, максимально переведений на дистанційну роботу на дому. Створена оперативна група, яка цілодобово моніторить епідеміологічну обстановку, знаходиться у постійному контакті з міською владою, медико-санітарною частиною, щоденно приймає коригуючі заходи. Посилено санітарно-гігієнічний та дезінфекційний режим виробничих та офісних приміщень, харчоблоків, контрольно-пропускних пунктів, а також автотранспорту станції.
Усі наради максимально переведені у режим селекторних, впроваджено електронний документообіг основної кількості документації, заборонені відрядження. Для захисту персоналу станції змінено графік руху автобусів, обмежена кількість пасажирів у салоні, після кожного рейсу проводиться санітарна обробка автотранспортних засобів. На вході на АЕС проводиться експрес контроль температури тіла всього персоналу та дезінфекція рук. По маршрутах переходу працівників в будівлях АЕС вжиті заходи по зниженню вірогідності розповсюдження коронавірусу.
Медперсонал, водії транспортного цеху та військові в/ч, Нацгвардії, що залучені до доставки та перевірки персоналу, забезпечено засобами індивідуального захисту (ЗІЗ).
Міською радою ухвалено рішення щодо обмеження в’їзду сторонніх осіб на територію міста-супутника ХАЕС. Місцевим відділом поліції спільно з ДСНС організовано роботу постів контролю.
З 24 березня оперативний персонал ХАЕС переводиться на 12–годинний режим роботи. Визначений перелік персоналу змін блочного щита управління, начальників змін станції для переведення в режим повної ізоляції. Вживаються заходи для забезпечення цілодобового проживання, харчування, проведення передзмінного медичного огляду, перевезення цієї категорії персоналу. Врегульовуються питання підтримки кваліфікації ліцензованого персоналу.
Генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра закликає персонал АЕС, жителів міста-супутника бути відповідальними, турбуватись про власне здоров’я і безпеку оточуючих, дотримуватися умов карантинного режиму.