Відомий виробник сурперпотужних спортивних карів змушений «заходити» у новий для себе сегмент, бо Rolls-Royce, Bentley і, навіть, Lamborghini вже давно там.

Кросовер отримає назву Lambda і повинен скласти конкуренцію Aston Martin DBX, преміальний паркетник британської марки вийде на ринок в 2022 році, а сьогодні прототип майбутньої новинки проходить дорожні випробування. Буквально декілька тижнів тому Lotus зареєстрував торгову назву  – Lambda, і це дивно, оскільки зараз його автомобілі мають назви, що починаються з літери «Е» – Elise, Exige, Evora і Evija.

Судячи з фото Lotus Lambda матиме кузов у вигляді п’ятидверного купе з відносно високим дорожнім кліренсом та пластиковою зашивкою по периметру кузова. Окремі аналітики стверджують,  що передня частина суперкросовера нагадує модель іншого виробника з Туманного Альбіону  – Jaguar.

Передбачається, що кросовер Lotus Lambda буде оснащено бензиновим мотором із сорокавосьмивольтовим «електрододатком», потужність такої установки сягне чотирьох сотень кінських сил, також передбачається випуск гібридних версій із загальної потужністю 500 коней і повністю електричні варіанти.