Створення «універсального» патруля з працівників Державтоінспекції  та патрульно-постової служби дало хороші результати, основний з яких – зменшення скарг від громадян на роботу ДАІ.

За словами заступника начальника УМВС України в Хмельницькій області Романа Гаврилюка, збільшення кількості патрульних автомобілів та піших патрулів суттєво вплинуло на швидкість прибуття на місце правопорушення та розкриття злочинів. У середньому вже за вісім хвилин після виклику патруль знаходиться за місцем пригоди. Раніше ж доводилося чекати чи не годину, адже в місті патрулював лише один екіпаж із правоохоронцями. Сьогодні їх аж шість.
— Для проведення експерименту Міністерство внутрішніх справ виділило 240 тисяч гривень. Більшу частину коштів витратили на пально-мастильні матеріали, амуніцію та матеріально-технічне забезпечення, — розповідає Роман Васильович. — Також від міністерства ми отримали в оренду шість автомобілів марки «Toyota Prius», які, сподіваюся, і після закінчення експерименту залишаться на балансі управління.
Про переваги «універсального» патруля розповів і начальник Хмельницького МВ УМВС України в області Василь Птащук.
— За період проведення експерименту дещо зменшилася кількість грабежів, тяжких тілесних ушкоджень та вуличних злочинів. А головне, що люди менше скаржаться на роботу ДАІ, — каже Василь Кіндратович.