Пам’ятаю, як перший раз йшов на вибори голови Крупецької ОТГ. Хоча й мав конкретну програму подальших дій на випадок перемоги, однак, коли громада довірила мені цю посаду, зустрівся із непередбачуваними проблемами.

Бо, як казав класик, теорія – сіра, а дерево життя – зелене. Маю на увазі те, що довелося міняти підходи до вирішення того чи іншого завдання. Адже їх тоді я бачив лише зовні, а зсередини все виглядало далеко не так. Буду відвертим, не все виходило з першого разу. Приміром, реалізація багатьох задумів гальмувалася через недостатнє фінансування, банківську та бюрократичну тяганину. Це вже згодом набутий досвід і оптимальні підходи дали свої гарні результати. Отож лише у нинішньому році благоустроїли території всіх сільських будинків культури, провели капітальний ремонт ЦНАПу, амбулаторій та фельдшерських пунктів сіл Крупець, Комарівка, Колом’є. Відремонтували п’ять кілометрів дорожнього покриття. Закінчили поточні ремонти фельдшерських пунктів сіл Стригани та Полянь, будинків культури в Крупці, Поляні, Головлях. Змонтували електроопалення сільських клубів у Поляні та Колом’ї, відремонтували огорожі всіх кладовищ громади, довели до ладу автобусні зупинки тощо. Тому на місцеві вибори цьогоріч я йшов із чистим сумлінням і твердим бажанням реалізувати нові амбітні проекти. Таким чином нам належить облаштувати дитячі майданчики на теориторії всіх населених пунктів ОТГ. У селі Хоровиця закупити електроконвектори для обігріву місцевого клубу та обладнати автобусну зупинку. В селі Комарівка провести капітальний ремонт дороги місцевого значення Стригани – ВП Хмельницька АЕС, виготовити документи на благоустрій сільського ставка, створивши тут зону відпочинку для жителів. У селі Стригани для дозвілля дітей та розвитку зеленого туризму відремонтувати будівлю табору “Голубі озера Славутчини”, адже кращого місця для цього навряд чи де знайти в усій Україні. Маємо виготовити проектно-кошторисну документацію на будівництво моста через Горинь. У Колом’ї капітально відремонтувати будівлю колишнього магазину продтоварів, який громада використовуватиме як Будинок культури. Тут же завершити проведення водогону, облаштувати паркову зону біля Свято-Михайлівського храму.

Розв’язання таких самих чи подібних проблем має статися в селах: Полянь, Крупець, Головлі, Лисиче, Дідова Гора, Потереба. Словом, жоден із населених пунктів нашої об’єднаної територіальної громади не буде обділений увагою до себе. Адже наша команда надалі триматиме твердий курс на покращення життя всіх тутешніх жителів. 

Валерій МИХАЛЮК, голова Крупецької ОТГ