Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4877

 

Проект Стратегічного плану розвитку Хмельницької МТГ на 2021-2025 роки обговорено на засіданні робочої групи

Відбулося засідання робочої групи з розробки Стратегічного плану розвитку Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки, до складу якої входять депутати міської ради, представники бізнесу, громадськості, а віднині і старости шістьох доєднаних до Хмельницького старостинських округів.

У Хмельницькому починаючи з 2017 року ефективно реалізовувалася Стратегія розвитку міста, окреслена терміном до 2025 року. Внаслідок утворення Хмельницької міської територіальної громади, збільшилася і кількість функцій, завдань тож з метою подальшого ефективного, гармонійного та збалансованого розвитку громади розроблено оновлений Стратегічний план розвитку Хмельницької міської територіальної громади на 2021-2025 роки, у якому розширені положення закладені в Стратегії розвитку міста.

П’ятирічний Стратегічний план розвитку громади стане базовим програмним документом, у якому будуть визначені напрями, цілі й завдання діяльності громади. Головними завданнями для розвитку громади визначають – ефективне управління, налагодження партнерських відносин між владою, громадськістю та бізнесом, інноваційний розвиток економіки, створення нових робочих місць, зручну та безпечну інфраструктуру, соціальна захищеність, високий рівень освіти та медицини, сучасну культуру та розвиток спорту, екологічну та енергетичну безпеку.

«Удосконалювати базові засади до проекту Стратегічного плану розвитку міської територіальної громади ми розпочали ще минулого року, - зазначила начальник управління економіки Оксана Новодон. – А, сьогодні, ми зібралися щоб обговорити проекти, які з’явилися у зв’язку з доєднанням до міста нових населених пунктів. Говоримо більше про інфраструктурні проекти, які передбачають конкретні об’єкти приєднаних територій, які вже включили до плану реалізації Стратегії. До прикладу, якщо говорити про водопостачання та водовідведення, то до 2025 року планується будівництво зовнішніх мереж водопостачання у селі Шаровечка, ремонт вуличних мереж водопостачання центральної частини села Пирогівці тощо».