З 1 березня 2021 року вартість залізничних квитків буде зростати. Загалом, квитки на пасажирські перевезення, подорожчають у 2021 році на 20% — міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

Тарифи будуть підвищуватися поступово на 2% щомісяця. Міністр пояснив таке рішення тим, що востаннє індексація проводилася два роки тому, через що тариф залишається збитковим.

Владислав Криклій порадив пасажирам Укрзалізниці купувати квитки завчасно, щоб мати можливість суттєво зекономити (до 40%) — мова йде про спеціальну програму лояльності зі знижками при ранньому бронюванні, яка запрацювала у 2020 році. 

До кінця цього року вартість квитків, за планами Міністра збільшиться на 22%.  Діапазон подорожчання знаходитиметься в межах від 50 до 200 грн. в залежності від класу поїзда.

Але є секрети економії на вартості залізничних квитків, якщо поїздку потягом ретельно спланувати і знати деякі «лайфхаки», то економія може бути доволі значною.

  • Під час оформлення проїзду в поїздах ІС+, крім вагонів 1 класу, «туди та назад», надається знижка від вартості квитка та плацкарти в розмірі 10 % .
  • Пасажири можуть значно економити на квитках, якщо будуть купувати їх заздалегідь.
  • В залежності від календарного періоду, коефіцієнт індексації вартості квитка може змінюватися від показника 0,8 – 9 травня, до 1,07 в період з 1 червня по 31 серпня.
  • Вартість залізничних квитків варіюється в залежності від фірмовості потягу і класу та типу вагону.