З підпільного цеху в обласному центрі правоохоронцями вилучено фальсифікований алкоголь та тютюнові вироби вартістю понад 5 млн грн

Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський. Завдяки скоординованим Хмельницькою обласною прокуратурою слідчим діям працівниками управління Служби безпеки України та Головного управління Державної фіскальної служби в області припинено діяльність підпільного цеху з виробництва алкогольних напоїв.

Прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому слідчим управлінням Головного управління Державної фіскальної служби у Хмельницькій області за ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів).

Тож у ході слідства встановлено, що незаконно виготовляв та зберігав з метою подальшого збуту на території області підроблені алкогольні напої місцевий мешканець, який для цього обладнав під цех складське приміщення на території обласного центру. Встановивши обладнання, яке дозволяло забезпечувати масове виробництво алкоголю, він виготовляв та розфасовував його у тару різної ємності.

Під час проведених санкціонованих обшуків за місцями виготовлення та зберігання фальсифікату виявлено та вилучено понад 5 тонн незаконно виготовлених алкогольних напоїв та спирту, обладнання, яке забезпечувало їх виробництво, а також 67,5 тис пачок незаконно виготовлених цигарок.

Вартість вилученого складає більше 5 мільйонів гривен.

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронців вдалось попередити виведення фальсифікованої продукції в загальний обіг. Правоохоронці встановлюють коло осіб, причетних до вчинення цього злочину, та інші обставини кримінального правопорушення.