У Кам’янці-Подільському попрощалися із загиблим під Шумами Донецької області підполковником 143-го центру розмінування 44-річним Сергієм Ковалем.

Кадровий офіцер, випускник Кам’янець-Подільського військово-інженерного інституту, усе своє професійне життя присвятив Збройним силам України, йдеться на офіційній сторінці військової частини А2641. Пройшов складний шлях від командира взводу розмінування до командира загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв. Брав участь у миротворчих операціях. На російсько-українській  війні – з перших її днів.
Мудрий командир і справжній патріот удостоєний багатьох відомчих відзнак та нагород.   
Тієї фатальної п’ятниці, 26 березня, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» збройні формування Російської Федерації  прицільно обстріляли позиції українських захисників неподалік  Шумів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Їх четверо, хоробрих, мужніх, справжніх,  під тим шквальним обстрілом перейшли з земної в небесну охорону. Ще: Сергій Гайченко, 27 років — старший солдат, командир БМП 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади; Максим Абрамович, 27 років — боєць 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ; Сергій Барнич, 47 років — військовослужбовець 10-ї окремої гірничо-штурмової бригади ЗСУ. Військовослужбовці з Кам’янця-Подільського,  Сергій Бруска і Богдан Гищук, з численними пораненнями  нині лікуються в Харківському госпіталі. У кількох містах, в тому числі і у Кам’янці-Подільському були оголошенні дні жалоби.
…Сергій Васильович знайшов вічний спочинок на Алеї слави Кам’янець-Подільського міського кладовища. Для побратимів взірцевий офіцер, справжній професіонал, майстер саперної справи, він назавжди у строю. Чотирирічною донечкою й сімнадцятирічним сином, коханою дружиною  найкращий батько і чоловік пишатиметься з неба. А для рідної України він назавжди залишиться живим, бо Герої – не вмирають.