Учасник бойових дій, нині приватний підприємець двадцятип’ятирічний Олександр Коляденко, який, за словами земляків, активно займався спортом і вів здоровий спосіб життя, під час затримання працівниками поліції, помирає у дворі багатоповерхівки у Старокостянтинові, в якій власне й проживав.

«Разом зі своїми товаришами з бригади тактичної авіації у 2016-2017 роках він більше року був на передовій, спочатку під Донецьким аеропортом, а згодом у районі Попасної. В бойових діях проявив особисту мужність та героїзм. Згодом звільнився з армії і став приватним підприємцем, — пишуть  у спільноті ГО «Учасники АТО міста Старокостянтинова», які звертаються до правоохоронних органів з проханням: провести об’єктивне та неупереджене розслідування трагічної смерті учасника бойових дій Олександра Коляденка, у зв’язку з наявною неперевіреною інсайдерською інформацією, що до його смерті можуть бути причетні працівники правоохоронних структур».
- За попередньою інформацією, ввечері 31 березня 2021 року в місті Старокостянтинові працівники поліції зупинили громадянина для з’ясування особи та перевірки пакунка, який той отримав у відділенні пошти, — інформують у Хмельницькому територіальному управлінні ДБР. — Помітивши правоохоронців, 25-річний чоловік кинув посилку та почав тікати. Коли ж поліцейські його наздогнали, затриманий почав скаржитися на погане самопочуття. В той час, коли працівники поліції намагалися надати першу медичну допомогу, перехожі викликали швидку медичну допомогу, проте чоловік помер ще до приїзду медиків. За попередньою інформацією, смерть чоловіка настала внаслідок зупинки серця. Слідчі ТУ ДБР у Хмельницькому розпочали досудове розслідування за фактом загибелі чоловіка. Попередня кваліфікація правопорушення: перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки…». Тіло направлене на експертизу. Пакунок – теж. Ведеться слідство. Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює обласна прокуратура.