Відповідно до рішення Хмельницької обласної ради від 18 травня 2011 року, щорічно проводиться конкурс на премію імені Дмитра Прилюка.

Премія присуджається за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, яка сприяє утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, відродженню національної культури, популяризації української мови та вирізняється новизною й оригінальністю.
Лауреатами премії вже стали відомі в області журналісти. Серед них: Олексій Тимощук, відповідальний секретар Хмельницької обласної газети «Подільські вісті» — за цикл публікацій «Час знає всім слідам ціну», присвячений 450-річчю Двірецько-Пересопницького Євангелія (2012 р.), авторська група працівників Хмельницької обласної державної телерадіокомпанії «Поділля-центр» у складі А. Трачука, О. Павлюк, Р. Токар, В. Паламаря, Л. Курманської за серію телепрограм «Імена» — телефільмів-портретів 36 особистостей минулого та сучасності, в тому числі і за чотирисерійний документальний телефільм про Дмитра Прилюка (2013 р.); Богдан Теленько, редактор Хмельницької міської газети «Проскурів» — за документальну повість-есе «Соловецький лабіринт. Записки упередженого паломника» (2014 р.).
Нагадуємо, що згідно із Положенням, премія присуджується щорічно до Дня журналіста — 6 червня, у розмірі три тисячі гривень за рахунок коштів, передбачених  в обласному бюджеті.
Клопотання на здобуття премії приймаються від місцевих первинних осередків Хмельницької обласної організації Національної спілки журналістів України до 30 квітня. До клопотання додаються:
— три примірники твору на матеріальному носієві з підтвердженням його оприлюднення;
коротка характеристика твору та відомості про його автора;
копія паспорта та ідентифікаційного коду;
 — рецензії, відгуки про автора та його твір.
Особі чи творчому колективу, якій (якому) присуджується премія, присвоюється звання лауреата премії ім. Дмитра Прилюка за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики, вручається диплом (колективу — дипломи) та грошова винагорода.
Із Положенням про обласну премію на кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики можна ознайомитися на сайті обласної ради у розділі «Обласна премія імені Дмитра Прилюка».
Документи   на   здобуття   премії   слід   подавати   на   адресу:   29017   м. Хмельницький, проспект Миру, 59,  каб. 509/1, тел.: 096-84-46-808.